Tuesday, July 26, 2011

manisnya pertemuan keranaNya

cuti yang puas tak puas ^.^
puas sebab banyak aktiviti intan buat :)
tak puas sebab tak jalan-jalan dengan mama lagi :(
tapi macam mana pun,masih berbaki lebih kurang 3 hari sebelum pulang ke bumi tarbiyyah nilam puri.

sejak balik rumah ni,baru hari ni je yang melekat kat rumah =p
sabtu hari tu dah pergi SMAP.tidur dekat smap sampai ahad ^.^
HARI TERBUKA ASRAMA.
tak pernah tak rindu smap!
mm,tak reti nak ulas apa.
letak gambar je la :)





lagi seronok kalau semua datang.tapi tak pe la.
ada yang dah fly,ada yang study jauh2.
sekarang semua dah jauh2.
lepas ni,budak mesir,jordan pulak nak fly.
lagi 2 tahun,budak UK ngan german pulak.
but insyaAllah,i'm still here :)tak pa.belajar mana-mana pun sama ^.^
nanti kita tukar2 pengalaman okeyh! hehe.

then,semalam :)
25 julai.
menjalinkan ukhuwah baru bersama kak farah ain nordin.
pelajar tahun 3 medic mesir yang sedang bercuti sekarang.*wink2*
so,semalam pergi shah alam dengan asyiqin atikah.
sampai salah naik tren -.-'
hehe..tapi x pe la..insyaAllah,Allah berkati kan sepanjang perjalanan semalam.
so,pergi jumpa sahabat2 zealous 0610 yang sedang buat persediaan di intec.
sampai-sampai je dekat pal li kopitiam *kedai dekat dengan kolej dorang*
besides kak farah,ada jugak kak maryam rasyadah :) *senior 2006 smap labu*
dah 5 tahun tak jumpa kak maryam.

so,lepas order2 makanan,ada kan sedikit sesi taa'ruf dengan seditkit pengisian.
ouh,lupa nak mention ahli2 nya :)

tetamu istimewa: kak farah ain & kak maryam rasyadah. (medic mesir)

tetamu kurang istimewa..hehe..
x de la..istimewa jugee :)
aina nazurah,afifah nasuha (bakal ke mesir)
wan alia amalina,nur azizah (dentist jordan) tapi keempat2 ni belajar di intec.
asyiqin atikah (A-level econs)*ekonomi* UK insyaAllah.
intan nadzirah *me*=p anak jati malaysia..hehe..UM :) syariah.

biarpun bidang kita berlainan,namun,kita bertemu atas aqidah yang satu.
semoga sesi taaruf kita semalam dapat memanjangkan lagi ukhuwah antara kita.
actually,orang yang baru kenal seorang je antara kami,iaitu kak farah ain.
yang lain semua,satu sekolah..hehe..
tapi macam mana pun,seronok sebab dapat berkenalan dengan orang baru.
dapat memanjangkan lagi ukhuwah saudara sesama islam.
perkongsian semalam pun seronok..
tak sama pertemuan orang yang cakap perkara biasa2 dengan pertemuan dengan insan-insan yang mengajak kepada mengingati Allah :)

kak maryam & kak farah :)

jieja & alia

qien & aina :)


ok,,mm,,ni pipah kot,,hehe..blur sbb dye tgh taaruf ^.^
 manisnya pertemuan keranaNya,indahNya perkongsian tentangNya ♥
kami muslimat yang power ! ^.^

"Demi masa
Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian
Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh dan berpesan (nasihat menasihati) dengan kebenaran dan berpesan dengan kesabaran."

(surah al-asr ayat 1-3)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

1 comment:

^dianakhairi^ said...

makyam!!wah lame tak jumpe die..adik didik den pon ado..hehe.
bile korg nk jumpe akak..tggu baby lahir ke? hehe. dah besa2 dah sume.

intan, knpe diorg takleh tgk blog akk plak ek..bole je kan patotnye? kalo intan tak sign in pon boleh kan bukak?
sala adress kot???