Thursday, November 24, 2011

NILAM PURI:banjir + friendly techno da'ei

bismillahi walhamdulillah.
assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.
sudah lama tidak update blog,selama itu jugalah matahari tidak memunculkan dirinya di bumi tarbiyah nilam puri dan kebanyakkan kawasan di kelantan.wifi di nilam puri,baru sahaja boleh berfungsi semula.
rasanya seperti berada di negara empat musim dek kerana kesejukan yang teramat.bertambah beratlah ujian buat insan-insan yang 'liat' terutamanya untuk bangun subuh.bangun!bangun!mujahadah!moga rasa cinta kita padaNya(yang belum cukup ini)masih mampu menggerakkan sendi-sendi untuk menghadap yang Esa.

air naik hampir separuh padang 

 looks like real.
macam memang betul-betul ada tasik ;)

 pemandangan dari musolla

indah dan tenang melihat aliran air yang sentiasa mengalir.

sungai di belakang nilam puri juga sudah bertukar landskapnya,dari sebatang sungai yang kecil menjadi sebuah tasik yang indah(air sungai melimpah).setiap kali ke musolla,seolah-olah berada di tempat yang baru.musolla yang bertingkapkan lut sinar,menampakkan seolah-olah sedang beribadat di tepi tasik.aliran air sungguh menenangkan.subhanallah.nikmat 'musim banjir' :)
*walaupun baju susah nak kering dan stokin akan basah setiap kali ke kelas* ;p

tak de nak cerita apa pun dalam entry kali ni.sebenarnya,ada satu entry sedang dalam proses untuk dipublishkan,tapi tak sempat dek kerana kekangan masa.insyaAllah akan disambung hari sabtu.esok?
hmm~esok ada program di USM,KELANTAN.

FRIENDLY TECHNO DA'EI

TARIKH :25&26 NOVEMBER.


'mahu mempelajari teknik dakwah berkesan untuk none-Muslim ?

jom sertai program ini. kita akan didedahkan dengan teknik-teknik yang menarik dan pengetahuan mengenai agama lain untuk digunakan di medan dakwah kelak ! 

sebab anda perlu menyertai :
- mempelajari kitab-kitab agama lain (bible, tipitaka,weda dan lain2)
-counter isu-isu semasa yang melibatkan Islam seperti isu terroris, poligami, 
hijab, hukum hudud dan lain-lain.
-program berbentuk pengajian perbandingan agama yang akan disampaikan oleh panel dari Islamic Information and Service Foundation (IIS), 
- dan banyak lagi..'
*ayat copypaste*


p/s:entry seterusnya dalam proses,insyaAllah.doakan jiwa ini kuat!hampir sahaja aku tersungkur,alhamdulillah,masih ada yang sayang ^^
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

1 comment:

Nadzimah BNadz said...

good luck dear.....moga dapat sesuatu yg berguna untuk ummah...jgn sia2kan peluang..:)