Friday, February 11, 2011

bertemu ayah di dalam mimpi..



baiklah,rasanya..post ni adalah episod akhir mengenai ayah :)
bila dah banyak idea nak tulis blog ni,,letih juga mengarang ;p
tapi intan cuba sampaikan yang terbaik..
first of all,intan minta maaf kalau entry kali ni,agak bosan,atau penerangan terlalu panjang bejele~~sebab saya bukan pengarang yang baik =)

****************************************

ayah,sejak ayah pergi,,intan hanya boleh bertemu ayah,hanya dalam mimpi..
kadang2 bila dah lame x mimpi ayah,rasa rindu jugak..sebab intan hanya boleh jumpe ayah,hanya dalam mimpi..
mama kate...kalau mimpi orang yang dah meninggal,orang tu akan senyap je dalam mimpi..
mungkin ada jgk betulnya..sbb ada yang dalam mimpi tu,ayah diam je..ada yang ayah bercakap..
waallahu 'alam~

antara mimpi yang intan ingat:

1.masa tu f1,intan dekat smap...ada jugak la ngarotnya..
intan mimpi,ayah,mama,ngan sedara-mara..datang melawat intan..datang dorm intan..
dalam mimpi tu,,intan tau ayah dah meninggal..intan pelik..kenape ayah ada??
so,,intan pun cakap dengan mama sambil nanges,,
"mama,kan ayah da meninggal?kenape ayah datang tgk intan"
yang peliknya..mama kate..mane ade ayah..kirenye..dalam mimpi tu..intan sorang je yang nmpk ayah..tp ayah tengok intan dari jauh je..ayah senyum je..intan nanges teresak2..
bila terjage dari mimpi..bantal intan basah dengan air mata..n intan still teresak2 menangis..
lepas tu..akak2 senior yang pujuk :)

*mungkin ayah gembira kan intan dapat masuk smap..ayah datang mungkin~*


2.masa f3,,time tu bulan puasa..ayah datang macam orang kaya! ;)
ayah bawa intan jalan2 naik kereta besar~
lepas tu ayah hantar intan balik rumah ..
intan kata la..ayah..jom la..time tu..intan peluk ayah...dalam mimpi tu..
intan pelik kenape ayah x balik rumah ikut intan..ayah hantar je smpy depan pintu..
"ayah..jom la balik rumah"intan ajak ayah sambil nanges2..
pastu ayah cakap
"intan nak ikut ayah ke??"
x sempat intan nak jawab..ayah terus cakap
(apa jadi kalau intan sempat jawab "ya" agaknya)
"tah payahla..intan kan suke duduk dengan mama"
then...intan nanges je..
smpy la intan terjage dr tidor..
again!basah muke intan dengan air mata..
then intan trus pergi dekat kak qila(senior dorm intan)
nanges dekat dia..lamee intan nges dekat kak qila..
mm...x silap intan dua mimpi ni je yang intan nges dalam mimpi..
ada mimpi ayah yang lain..tapi kejap2 je..
ada tu ayah diam je dalam mimpi =)

tapi mimpi yang paling x boleh lupe yang tym ramadhan tu..
seolah2 Allah memberi gambaran keadaan orang yang sudah meninggal dunia tidak di azab pada bulan ramadhan..
mereka juga dalam keadaan kaya dan gembira..
macam ayah dalam mimpi tu...
datang seperti orang kaya...berpakaian kemas..
slack hitam,kemeja putih sambil membawa kereta mewah..


mcm jugak mimpi first..ms tu itan mule2 masuk smap..
mungkin tu petanda ayah seronok intan masuk smap..
ayah..i'll always pray 4 you=)
semoga ayah diletakkan dalam golongan orang beriman..
ayah tak pernah marah...sebab tu saya x suke lelaki2 marah2!
ayah sangat baik!walaupun orang lain selalu buad khianat kt ayah especially in business...
ayah sggup tinggalkan bisnes tu sbb ayah x nak mkn rasuah..
walaupun at the end..ayah terpakse menganggur hingga ayah meninggal dunia..
bkn ayah x usaha..ayah usaha..tapi bila ayah buad kerja..orang x bagi gaji kan..
orang tu fitnah ayah,akhirnya..mata dia buta akibat perbutan nya sendiri..
ayah buad bisnes public phone..orang curik!sudah mengaku selepas ayah meninggal..
janji akan bayar semula..tapi smpai sekarang x ganti..
Allah akan membalas orang yang makan harta anak yatim!
hanya Allah akan membalas perbuatan jahat mereka..
semoga ayah sentiasa dicucuri rahmat =)
i love you ayah!
ayah~ayah~ayah~semoga kita bertemu di syurga Nya ~
♥ ♥ ♥
nak jerit boleh!!
ayah!!!intan rindu nak peluk ayah!!
*mm..untuk sesiapa yang segan nak peluk and cium ayah/mak dia..
jangan la malu..buad la sementara maseh ada..u'll regret kalau x buad nanti..
siapa lagi kan kalau bukan mak ayah kita yang kita nak peluk/cium :)*
sbb intan saloo dga orang segan nak peluk/cium ayah dye..
dulu masa intan kcik..ayah saloo suh cium pipi..kalau raye..satu kali cium..dpt RM! =)
*******************************************
anyway...pesanan penaja cket..hehe;p
esok insyaAllah saya berada d mid valley...
bukan keje..tapi tolong2 sedara..act,intan ada gune produk muke sedara intan..since f3 lg..
so..mcm jd duta la pulak..hehe..meh la dtg mid!ley try produk tu..
sabtu,ahad ade this weekend.. :)
tq..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

7 comments:

_NORFITRAH_ said...

sgt sedey
bile bab parents akak ase nk nages senang aje Y_Y

INTAN NADZIRAH said...

bab parents ni mmg cepad touching kan..hehe..fitrah =) (mcm name kak fit pulak) :)

_NORFITRAH_ said...

aah..akak bace siap post intan
xmo benti nages...hoho

though xpena agi ase kehilangan family terdekat,
tp bole faham kesedihan tu :(
be strong my dear..!!!

_NORFITRAH_ said...

though akak belum pena rase kehilangan family tercinta

tp bole mgerti kesedihannye :(

be strong my dear..!!

INTAN NADZIRAH said...

inysaAllah..tq kak fit! ;)
lgpun..da 7 tahun ni.alhamdulillah ..kehidupan mesti dtruskan..

~dianakhairi~ said...

wahhh intan sgt rajin mengupdate blog smpi tak terbace..

ini sedih.

intan selalu2 sgt2 doakn ayah n sedekahkn fatihah tau.
itu tak kan putus. :)

INTAN NADZIRAH said...

insyaAllah kak midi :)