Thursday, March 24, 2011

ALHAMDULILLAH 'ALA KULLI HAL~

assalamualaikum,.
PERTAMANYA,rasa syukur yang tidak terhingga saya panjatkan kepada Allah S.W.T.
maaf lambat 'update blog'.hari rabu hari tu seperti masih di awang-awangan,hidup seperti mimpi,,
cewah~hehe,,tak de lah.rasanya,semua orang macam dah dapat agak apa yang intan nak ceritakan.
dan rasanya,macam ramai juga yang tahu keputusan SPM intan semalam.
tapi secara rasminya di blog,(tak de la rasmi pun,,haha)

ALHAMDULILLAH,INTAN NADZIRAH MEMPEROLEH
STRAIGHT A'S :))
 
nak tahu satu2 ke?hehe..

BAHASA MELAYU:A+
BAHASA INGGERIS:A
SEJARAH:A
MATHEMATICS:A-
SCIENCE:A+
GEOGRAFI:A+
KESUSASTERAAN MELAYU:A
BAHASA ARAB TINGGI:A
PENDIDIKAN SYARIAH ISLAMIAH:A+
PENDIDIKAN AL-QUR'AN DAN AS-SUNNAH:A+

TOTAL:5A+,4A,1A-

mathematics tu i know kenapa A-..hehe,,sebab intan ada tertinggal soalan..haha..
what??tertinggal soalan intan,ni SPM TAU~hmm,nak buat macam mana..past is past~
ada lah tu dosa-dosa semalam yang dilakukan,mungkin di hijab..dah la soalan yg intan TERtinggalkan tu senang,soalan 'mean' dengan 'lukis plan combines solid' haha..total dalam 7 marks la tinggal dua2 ni.
xtak pe lah,apa-apa pun,alhamdulillah..

keadaan time nak ambil result:
mm,,dari pagi tu macam agak tenang~berdebar juga tapi ok la,boleh kawal.
recite yasiin masa on the way tu~
sampai sekolah jumpa kawan-kawan,borak-borak tapi tak nak gelak-gelak sangat,,takut~
lama jugak tunggu,dalam pukul 11 lebih kot,ke 12..tiba-tiba cikgu-cikgu kelas semua dah turun kat darul qiadhah!then,tau2 je budak kelas intan dah ambil result,dah peluk-peluk dah,,haha,,biar betol kan??
dah ke?sampai intan x nak pergi ambil sebab macam tak percaya je,lepas tu,intan beratur je la,haida dah nangis gembira dah dapat straight A's (TAHNIAH HAIDA!)
masa tu terfikir:"ish,,dapat ke ni..dapat ke??"
then,my turn..salam la cikgu sarilawati,,assisstant cikgu sarilawati(cikgu zubaidah)hehe,tanya
"ni name siapa ek?"(dalam nada gurauan)
saya pun dengan lurusnya beritahu"intan nadzirah binti amran"
(macam la cikgu tak tahu nama,hehe,,time ni intan dah blur2 kot,,hehe;p
then cikgu tengok2 slip tu,,buad muka suspen..aish~
then,i received the slip..ALHAMDULILLAH!
air mata pun berlinangan~(cewah~)tak tau rasa apa time tu!tapi boleh nangis~hehe..

wajah2 straight A's..tp ade yg x dtg~

peluk kawan2,then jumpe mama pun peluk jugak!ofcourse lah nangis kan~

ok la,sampai tu je lah yang boleh cerita,,
apa-apa pun bangga dengan batch zealous!!walaupun peratusan menurun sikit berbanding tahun lepas,
tapi dalam keadaan bacth kita yang agak membimbangkan ni,Alhamdulillah..
seramai 21orang dapat straightA's and pointer 1.75 :)
tak de lah jauh sangat kot berbanding tahun lepas-1.63..ok la..
alhamdulillah2~

tapi sedih juga sebab ramai budak batch yang tak dapat hadir,
tak pe lah,ada rezki kite jumpa lagi yea?;)
rasa macam tak nak balik semalam..hehe..
x pe,esok intan pergi smap,nak ajar kawad,,(cewah~)


JUNIOR SIAPKAN BUATKAN BANNER!SEMANGAT! :)
TQ~

intan nak ucap terima kasih dekat insan-insan yang sentiasa memberi inspirasi untuk intan berjaya
especially mama..i love you!!
guru-guru SMAP LABU,
adik-adik junior ku di smap labu,
sahabat zealous memang tak boleh dinafikan lah!
kamu semua sahaba yang sangat baik!sentiasa menjadikan hari2ku tersenyum :)
zealous tiada pengganti~

tapi intan nak specific nama orang boleh tak?tapi yang tak disebut jangan terasa!hehe,
AINA!thanks selaluuuu support ana!uhibbuki fillah~congrats dapat straight A's,ana doakan enti jadi pakar sakit puan tau,jap,,awak nak jadi ni kan?hehe..hope kita akan terus baik sampai bila2,insyaAllah,bertemu keranaNya,berpisah jua keranaNya,,ana percaya apa yang pernah berlaku merupakan ujian buat kita bersama dan mungkin bisikan syaitan yang dengki melihat persahabatan yang boleh membawa ke arah kebaikan.insyaAllah~tegurla

secondly~mm,,MAGHRIBI!thnx a lot,,anda juga antara insan yang sentiasa membakar semangat saya untuk lebih berjaya!-mungkin tanpa anda sedari(nak fight senanya!haha,nak2 kita satu set BI dlu,arghh!tekanan~segan la mrkh rendah pada bie en..hehe,tapi pernah sekali je kot markah intan lagi tinggi,tu pun beza satu markah!!haha)thnx juga mengajar erti kehidupan agar lebih matang.congrats jugak dapat straight A's,,intan doa bie dapat jadi doktor/pharmacists ok :) dan mengertilah,kita akan jadi sahabat selamanya.

thirdly~ANIZAN~thnxs ejay for being a good listener :) minta maaf andai tidak dapat menjadi sahabat yang baik,tapi intan sayang ejay!congrats dapat 8A 2B,,tahniah sangat2!you have work hard for it dear,,intan doa ejay berjaya okay,la tahzan~ada yang terbaik akan datang untuk ejay.

forth:QIEN~qien!!thnx 4 being such a nice friends and a good listener,qien banyak membantu :)
congrats result..9A 2B..tahniah2!bkn senang kan,bidang sc tu..fuh~intan doakan qien berjaya pasni..qien kuat!!yeah~chaiyok2!mujahadah itu pahit kerana syurga itu manis~ :)

sape lagi ni,,rmai la..haha,ni yang susah buat list,,sume orang banyak membantu,,thnx dekat fadh,fikree,teah,albiy,amir,dan ramai lagi,,hehe..zealous sangat bermakna dalam hidup saya,,

semoga kejayaan ini menambahkan keimanan dan ketaqwaan ku padaMu,ya Allah.
semoga rasa kesyukuran ku sentiasa mengalir dalam darah tiada henti agar aku tidak tergolong dalam golongan orang yang kurang mensyukuri nikmatMU,usahkan golongan tidak mensyukuri,golongan KURANG mensyukuri juga ku munta jauh ya Allah~
kejayaan juga dugaan,moga kejayaan ini menjadi kesempatan untuk ku menimba ilmu yang lebih luas di bumi anbiya' untuk diri,agama dan bangsa.
MOGA MUMTAZKU UNTUK UMMAH!

doakan intan dapat biasiswa and kalau ada rezeki dapat pergi jordan,,
kalau tak de rezeki macam mama cakap"maknanya,Allah tu nak intan dekat dengan mama"
hehe..
setiap perancangan Allah itu ada hikmahnya,Allah itu sebaik2 perancangan~

UNTUK LEBIH BANYAK GAMBAR,SILA KLIK INI
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

7 comments:

ismatul nabila ismail said...

congrats intan dpt stret A..
akak doakan intan dpt g jordan..
tgk sendiri zaman kegemilangan kaum tsamud.. insyaallah~

Mr airpoiey said...

alhamdulilah...sy sbg fren bloger awk pun rsa gembira tgok result awk mcm tu...syukur kehadrat ilahi...TAHNIAH!!!segala usaha,doa,tawakal awk selama ini termakbul kini...lepas ni nak keja ke nak study lagi???

Mr airpoiey said...

alhamdulillah...syukur kehadrat ilahi sgala usaha,doa n tawakal awk slama ini tmakbul sudah...sy sbg fren blogger awk pun eppy tgok result awk mcm tu apatah lg awk sendiri...TAHNIAHHH!!!!

Syarah Amanina said...

Tahniah ! intan ,tumpang gembira :") semoga berjaya yeah ,hehe .

INTAN NADZIRAH said...

kak metot:syukran jazilan :)
insyaAllah2..ade rezki pergi..hehe..

mr.airpoiey:adekah anda poiey ex-smapian tu?hehe..neway..thnx..alhamdulillah..

syarah:alhamdulillah..tq :)

~dianakhairi~ said...

salam.
wah suda tak paham dgn subjek kat smap.
mane add maths? , maths tu mod amths ke?
bravo2.alhamdulillah.

INTAN NADZIRAH said...

hehe..kak,sy amek sastera la..x de add mths sume2 tu..