Thursday, May 5, 2011

a little bit about....

assalamualaikum,alhamdulillah ada juga kekuatan untuk update blog setelah seminggu mengabaikan blog ni :)
kurang sihat mungkin faktor perubahan cuaca di bandung yang agak sejuk dan hujan manakala jakarta pula agak panas.mungkin juga demam ni sebagai penghapus dosa-dosa masa lalu,
let's say,ALHAMDULILLAH :)

nak cerita apa yea tentang bandung dan jakarta?
tak reti nak cerita,hehe,,tapi apa yang intan boleh cakap,best la!:)
walaupun tension sikit dengan orang-orang kat sana yang agak crowded,tapi best!
shopping??
hmm~tak payah cerita la kan kalau dekat tempat murah,hehe,,
memang murah!
tapi ramai sangat peniaga2 jalanan ni,,tapi macam manapun dorang ni sangat rajin!bersungguh2!tak putus asa!which is rakyat malaysia patutnya contohi orang-orang macam mereka ni.
tapi mungkin disebabkan faktor sekeliling kot,
sana ramai juga orang susah,so dorang terpakse kerja keras!!
rakyat malaysia ni mungkin la,,agak senang sikit taraf hidup nak banding dengan bandung dan jakarta,tu yang ramai orang malaysia malas tu!hehe,

ok,enough!tak tau macam mana nak ceritakan experience ni,,hehe
mungkin juga demam ni buad intan macam kurang agresif untuk berfikir;p

***************   *************************   ******************  *****************

saya ada lagi satu berita untuk dikongsikan :)

ALHAMDULILLAH :) saya berjaya untuk menduduki ujian kelayakan biasiswa LEMBAGA ZAKAT SELANGOR@ JAIS (pengajian islam ke jordan) pada hari sabtu ini.dekat pusat sumber pendidikan jais,siapa tahu??saya tak tahu!
actually,ingatkan tak de ujian or interview,sebab senior before ni kata dorang terus confirm pergi,
tiba2 tahun ada pula ujian kelayakan,,dah la ujian bertulis!tak silap la sebab jais suruh bawa alat tulis,
wa~~apa lah agaknya ujian tu,pengetahuan am ke?bahasa arab ke?syariah ke?
kene buka buku balik ni!!
doakan intan baik demam sebelum hari sabtu ni! :)
serius tak dapat nak agak apa agaknya ujian tu!
(wa~ingatkan terus dapat~)
anyway,doakan intan berjaya yea :)
wish me luck!!


rabbi yassir wala tu'assir!!!
chaiyok!
gambate!
all the best!!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

5 comments:

Nor Azizah Md Abas said...

intan =) insyaAllah boleh tu.ntah2 personality test je.hehe.

INTAN NADZIRAH said...

masyaAllah,,subhanallah!!!
klu la ujian personality jieja!mmg seronok la buad!haha,,ber paper2 pun x pe;p

MUHAMMAD BIN SIFYAN said...

agak2 soalan tu tnye pasal ape je?

Alif said...

gud luck n wat yg terbaek...

INTAN NADZIRAH said...

muhammad bin sifyan> mm,,dah call org jais tu,,dorg kate semua soklan in rabic,,tp dorg tanye ape tu x pasti,,

alif>tq :)