Friday, May 20, 2011

aku bakal jatuh hati kali kedua

A:amboi~jatuh hati kali kedua,intan?pertama pun tak tahu siapa~
I:aah,jatuh hati ♥
A:hai~belum masuk U lagi,dah jatuh hati!
I:sebab tu lah saya kata,saya BAKAL jatuh hati :)
A:bakal?eh,pelik2 la intan niyh -.-' dengan siapa?
I:bukan siapa ~tapi apa.
A:bukan siapa?apa?lagi pelik!
I:sebab saya bukan BAKAL jatuh hati dengan manusia,tapi sesuatu.*hehe*
A:pening lah intan,kalau bukan dengan manusia,habis tu?takkan jatuh hati dengan benda tak bernyawa pulak?!~
I:kan Allah ciptakan hati kita ni BESAR~*hehe* perasaan cinta tu luas~saya bakal jatuh hati dengan
ilmu baru dan tempat belajar baru ^.^
A:ouh~ingatkan apa la tadi.baguslah macam tu,manfaatkan tempat kita belajar tu sebaiknya.
yes!
insyaAllah,saya bakal jatuh hati dengan AKADEMI PENGAJIAN ISLAM,UNIVERSITI MALAYA,NILAM PURI =)
*insyaAllah*

yang pertama?
semestinya,seharusnya,SMAP LABU :)
dulu,mula-mula masuk,
macam tak suka la smap labu ni,,HAHA,,
biasa lah,,mula2,macam orang kata "tak kenal maka??ta'ruf la~sudah berkenalan baru jatuh hati ;)
masa mula-mula masuk tu kan macam tak matang sikit+homesick+takut senior,,HAHA..
kelakar betul lah dulu!tapi saya sayang senior2,,hehe,,sila terharu pada senior yang baca ^.^
dah naik form 3 macam dah seronok la sikit kan sebab tahun exam,dengan kawan-kawan pun seronok dah!
no gaduh-gaduh macam masa f1 & f2,,haha,,kelakar!putera pun macam dah matang sikit sebab tak cari pasal dengan kitorang!*kes gaduh dalam kelas dengan putera masa lower form menjadi tradisi turun-temurun (yang tak patut berterusan)  tapi kenangan la~:D*sebab kelakar kan,
masa form 1,,biasela~budak perempuan mesti cakap
"aku tak kan suka budak putera smap labu!"
hmm~cakap je lebih -.-' masa tak matured,semua macam tu.
sebab tu bila dengar junior2 cakap macam ni,gelak je la~

masa mula-mula datang smap labu,nangis-nangis nak balik sebab homesick,
hari terakhir SPM,menangis tak nak balik rumah :)
tapi saya memang sayang SMAP LABU!
saya jumpa macam-macam kat smap,SMAP LABU berjaya membentuk diri saya yang sekarang,*dengan izinNya*
dapat jumpa kawan-kawan yang baik :) semangat belajar :)
and NOW!
saya bakal menjejakkan kaki ke AKADEMI PENGAJIAN ISLAM,UM.(APIUM)


alhamdulillah,sekali lagi terpilih oleh Allah untuk berada di bumi tarbiyah.
kalau smap labu dulu,dipanggil bumi barakah :)
apa-apa pun panggilan,kedua-dua nya kembali kepada Allah juga tujuannya~
first time dengar tempat ni dipanggil bumi tarbiyah,,rasa seronok ada,excited ada,tapi takut pun ada.
bukan takut apa,rasa rendah diri kot,mesti orang kat sana baik-baik kan,,*hehe*

semoga saya dapat memanfaatkan sepenuhnya bumi tarbiyah ni dari awal hingga akhir semester ke-4 nanti.
lebih kurang 2 tahun la jugak kan.
hadir ke sini bukan setakat mencari ilmu,tapi mencari redha,mencari tarbiyah untuk mempersiapkan diri.

antara dialog :
kak ema(senior smap*ex apium kat nilam puri ni*:akak jatuh cinta dengan nilam puri
ustaz amirahman:mula2 memang la(kurang sikit)tapi lama2 saya jatuh hati dengan kelantan

maybe one day,intan akan merasai juga perasaan ni,,cewah~hehe.
sekarang pun macam excited nak belajar sikit =p
duduk sana nanti mesti banyak majlis-majlis ilmu,ceramah-ceramah,kuliah2,
macam kat smap dulu jugak! :)
masa2 macam ni lah nak kumpul ilmu~harapnya,Allah ringankan kaki melangkah,lapangkan hati untuk mendengar nanti.
jangan malas2 pergi majlis ilmu~rugi~ :) lawan nafsu,mujahadah! :)
*motivasi sendiri*
naikkan semangat supaya tak homesick duduk sana,,haha,,
sibuk dengan homesick,entah2 duduk sana tak nak balik =p
tapi tak boleh,kene juga balik,mama sunyi tinggal kat rumah sorang2..*ha,mula nak sedih ni=p*
tak kan mama nak geng dengan abang2,mama mesti geng dengan intan :)

tak sabar nak tunggu degree sebab U dekat KL,,boleh jumpa zealous semuleeee,,hehe,,insyaAllah.
intan doa siapa yang teringin masuk UM,dapat masuk UM,,ameen~tp UIA pun boleh jumpa jgk!sebab dekat KL/selangor jgk~>.<
i'll miss my school days,,i'll miss my zealous,,hmm~ :'(

OKAY!saya nak 4 flat~uhu~
kobar-kobar niyh,,chaiyok2!
tiada apa yang mustahil padaNya,mintalah dariNya ♥

*tiba2 bulan 6 ni keluar biasiswa AMANAH RAYA untuk ke mesir,
pastu katakanlah kalau dapat!nak pergi tak?
hmm~bila intan tanya mama,mama cam diam je~
x pe lah,,masuk UM dulu,teruskan istikharah.
kalau memang Um terbaik untuk intan,moga Allah tunjukkan :)


*sile beri semangat kepada sy,,hehe*
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 comments:

Halimatun Sa'adiah said...

jatoh chenta lg....lalalaa

.::CiK sMiLeY::. said...

gud luck dear.....