Wednesday, May 25, 2011

sayang mama!

2 days more! -.-'
(eh,sign ni macam tak happy kan?)
tukar-tukar! :)
hehe,tak de lah,just tak tahu nak express kan macam mana perasaan nak masuk nilam puri yang tinggal lagi dua hari sahaja ni!
excited sebab nak study!tapi bila fikir orientasi?mm,,ok je kot,
don't take it too seriusly,normal la~orientasi tujuan untuk mendisiplinkan,
just dah lama tak merasa orientasi,,hehe,,dah lama tak pergi kem,dah lama hilang pangkat sarjan KRS,so,saya dah kurang kental,,haha.

alhamdulillah,barang2insyaAllah prepared!
cuma,borang-borang yang banyak sangat nak di isi,salah eje print kertas baru -.-'
kesian mama :'(
intan banyak susahkan mama untuk urusan kemasukan ke U ni~
i can do it myself,tapi ada je kesalahan n it's my fault.

lagi 3 malam je dapat tidur dengan mama :(
lagi 3 hari je sebelum pejamkan mata dan setiap kali bukak mata,u'll always by my side :')
(bunyi sedih macam pergi jauh je kan?tapi jauh juga apa~kelantan-KL,,8 jam perjalanan naik bas.
so,nak balik weekend2 macam tak berbaloi~
nak balik weekend ,kelantan punya weekend on friday&saturday,
KL saturday&friday,,so,,macam no point KECUALI kalau intan memang nak balik sangat dah,,
(haha,,entah2 dalam masa 2,3 bulan ni tiap2 minggu balik,)
mm,,tapi tak mencabar la hidup,,hehe =p
memalukan diri sendiri je.tapi mama suka buat ayat sedih,
"nanti mama tinggal sorang,mesti mama boring'
nampak ayat macam biasa je kan?tapi siapa yang dapat touching bagus la kot!hehe,,
intan touching sangat kalau mama cakap macam ni,intan tau mama sunyi,tapi mama dapat elak rasa sunyi tu because you are working~
intan kesian bila mama bangun pagi and said:
"malasnya nak pergi kerja pagi ni,mama tak larat,kan best kalau mama tak payah kerja,,hmm~tapi kalau mama tak kerja kita tak de duit"



~ma,intan tak sabar nak kerja supaya mama tak payah kerja.
tapi by the time intan habis degree,mama pun baru habis pencen.
kesian mama kene kerja sampai pencen,kalau mak orang lain,boleh berhenti bila2 kan?
tapi intan tau,,ada orang yang lebih susah dari kita,so,we should thankfull :)

start from next month intan tak dapat nak teman mama jumpa doktor untuk medical check up.
sedih~kesian mama kena pergi sorang-sorang :'(
kalau boleh,intan nak balik tiap-tiap minggu teman mama.

saya : mama jangan sedih tau intan pergi jauh~(ok,i know bukan o/sea,tapi jauh juga la~ahaha)
mama : mama tak sedih sebab mama tahu intan nak pergi belajar,mama bangga dengan intan.

*intan tahu mama sunyi*
mama sacrifice,intan pun sacrifie ok :)
pedih menahan kerinduan berjauhan dengan ibu itu terlalu perit untuk intan lalui.
tapi intan rasa intan ok je sampai sana,,hehe =p
before pergi je rasa macam gelabah2,sedih2..
dulu sebelum nak pegi kem pun sedih,cuak!
memang macam kot perasaan intan kalau nak pergi tempat baru -.-'
kelakar kan?tapi kali ni rindu mak,,tak pe,,it's not funny,tapi rindu terhadap mak tu perasaan yang sepatutnya ada pada anak,at least dia takkan lupakan ibu satu hari nanti.

mama,,thank you!!!!!
i love you!!!!!!!!

*ya Allah,peliharalah ibu ku,
berilah kesihatan yang baik pada tubuh badan ibu ku,
permudahkan segala urusan ibuku serta murahkan rezekinya,
berikan kekuatan padanya saat dia perlu,lindungi ibuku dari kejahatan bisikan syaitan dan perbuatan jahat manusia.permudahkan segala urusan ibu.panjangkanlah nyawa ibuku dalam keadaan yang Egkau redhai :)

*saya sudah kehilangan ayah,kini sangat belum bersedia kehilangan ibu,namun apalah daya sebagai hamba,

hanya Allah yang maha mengetahui..




intan nie touching2 pulak nak pergi jauh,,haha,,
macam kelakar kan~
tapi mama sangat bermakna dan terlalu dekat dalam jiwa intan :')
dekat smap pun,hari2 call mama,kalau x rindu pun intan call,,hehe,,
supaya mama selalu rasa intan dekat :')

*intan pernah doa supaya kita meninggal sama2~sebab intan x sanggup hilang mama,dan intan x nak mama susah hilang intan*
tapi macam mana pun,,sebaik-baik tempat kembali hanya DIA,DIA lah tempat bergantung :'(
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 comments:

fasiihah jasni said...

awak... sdey nyer .. rse cam nk suruh awk tggl kat kl jer.. xyah la g kelantan.. huhu.. :(

INTAN NADZIRAH said...

ala kak seha,,,cm x bg pi sane je,,haha,,

.::CiK sMiLeY::. said...

tarbiyyah itu sukar, tapi indah